frizerski salon u centru Zagreba | moderne frizure i pramenovi
Jurišićeva 19/II, Rotonda centar, Zagreb, tel.: 01/ 4819 379
Radno vrijeme: pon-pet 10-20h, sub 09-15h

savjeti frizera

 1. Zašto moja frizura nakon dva-tri tjedna izgubi oblik? Da li je problem u mojoj kosi ili zato što me svi frizeri šišaju s britvom?

  Danas su vrlo moderne asimetrične i "neuredne" frizure i takve frizure zahtjevaju stručno i precizno šišanje a njihov "neuredan" oblik možemo postići također sa škarama. Tako će frizura duže trajati. Bojim se da odgovor na Vaše pitanje leži u lošoj tehnici šišanja kojom ste ošišani.

 2. Kako mogu znati koji tip frizure meni odgovara?

  Odabir najbolje odnosno prave frizure je najčešće pitanje s kojim se svatko suoči kad stane pred ogledalo ili dođe u frizerski salon. Vjerovatno će vam odgovarati više tipova frizura, ali onaj "pravi" konačni ćemo odrediti zajedno nakon analize i dogovora.

 3. Već godinama radim svijetle pramenove i primjetila sam da mi je kosa vrlo suha a pramenovi su se stopili u jednu boju. Što da radim, da li da se pofarbam u smeđu boju pa da onda izvučem pramenove?

  Ne. To je greška koju mnogi naprave. S tim kosu još više unište i upropaste boju. Kombinacijom tamnih i svijetlih pramenova ili više nijansi pramenova kosi će se vratiti sjaj i razigranost. Njega kose kod tako tretirane kose je vrlo važna. To možete učiniti s odgovarajućim regenerativnim preparatima kao i odabirom kvaltetne boje za kosu.

 4. Ispada mi kosa više nego inače. Da li je to zabrinjavajuće? Što da poduzmem?

  Kosa mora ispadati. Ne ispadaju uvijek jednake količine. Ako već duže vrijeme ispada možda je vaša kosa neodržavana i treba joj odgovarajući tretman. Redovitom njegom i šišanjem vrhova kosi se vraća sjaj i vitalnost. Na kvalitetu vaše kose svakako utječe i faktor prehrane, adekvatan unos minerala i vitamina, posebice vitamina B skupine. Napomena: raznim dijetama značajno se smanjuje unos istih, pripazite na to!

 5. Imam prhut i svrbi me vlasište. Što mi je činiti?

  Ako imate suhu i sitnu prhut problem je vjerovatno u šamponu koji koristite. Pokušajte s nekim blažim, koji ne isušuje vlasište i dobro ga isperite. Obavezno šampon razrijedite vodom prije nanošenja. Ako je prhut masna otiđite kod dermatologa da vam prepiše medicinski šampon i tonik.

 6. Odrezala bi šiške. Kako ću znati da li će mi stajati?

  To vam jedino može reći stilista kojemu možete vjerovati. Generalno, ne gledajte samo u šiške već u cjeloviti dojam s ostakom frizure.

 7. Imam smeđe oči. Da li bi mi stajala plava boja kose?

  Boja kose ne ovisi samo o boji očiju. Vrlo je važna boja puti i boja obrva. Najvažnije je kakav pigment prevladava u vašoj prirodnoj boji kose. Dobar hair stilist to mora prepoznati te preporučiti nijansu koja će vam odgovarati i biti jednostavna za održavanje.

 8. Da li pegla uništava kosu, odnosno da li je uopće pametno peglati kosu ili ne?

  Pegla uništava kosu jednako kao i fen. Zavisi koliko često je upotrebljavate. Postoje vrlo kvaltetne pegle s keramičkim nastavkom i regulacijom temperature.

 9. Imam kovrčavu kosu i jako je suha. Što da radim?

  Kovrčavoj kosi treba puno njege i redovito šišanje. Dobar regenrator u spreju je jedan od načina njege takve kose, pomaže vam da kosu njegijete i nakon sušenja.

 10. Imam kovrčavu kosu. Bojim se da mi se neće kovrčati nakon šišanja kao prije. Što da radim?

  Ne brinite, kosa će se i dalje kovrčati ako se ošiša odgovarajućom tehnikom šišanja, dapače moguće je postići da se kovrča i više.

 11. Moja je kosa ravna, duga i teška. Nosim je stalno u repu, željela bi nekakvu promjenu a da i dalje kosa ostane dugačka.

  Ako je kosa duga i teška tada je dobar izbor i da ostane duža. Možemo se poigrati sa šiškama i nekim tehnikama postepenog šišanja.

 12. Imam kovrčavu kosu i jako je suha. Što da radim?

  Kovrčavoj kosi treba puno njege i redovito šišanje. Dobar regenrator u spreju je jedan od načina njege takve kose, pomaže vam da kosu njegujete i nakon sušenja.

 13. Čula sam da peglanje kose više nije moderno, da li je to istina?

  Peglanje kose izlazi iz mode svakog proljeća i ljeta, a razbarušene i neobavezne frizure postaju trend.

 14. Kakvi se pramenovi nose ove 2012. godine?

  Već duže vrijeme je trend prirodnih boja i nijansi, pa tako i pramenovi koji izgledaju prirodno su u trendu. Postoji više tehnika pramenova, jedna od vrlo popularnih su i Ombre pramenovi.

 15. Da li je kratka kosa ove godine u modi?

  Kratka kosa će uvijek biti moderna, jedino što se mijenja je stil šišanja.

 16. Da li mogu sama njegovati kosu na prirodnoj bazi?

  Naravno, ali kod njege kose prirodnim preparatima treba biti ustrajan jer je to dugotrajan postupak i rezultati se ne vide odmah.


Osigurajte svoj termin ONLINE