Savjeti frizera

Izdvojili smo neka od čestih pitanja s kojima se susrećemo u svakodnevnom radu.
Pročitajte naše savjete i preporuke, vjerovatno će vas zanimati te vam biti i od koristi.

Imam kovrčavu kosu. Bojim se da mi se neće kovrčati nakon šišanja kao prije. Što da radim? Odrezala bi šiške. Kako ću znati da li će mi stajati? Kako mogu znati koji tip frizure meni odgovara? Moja je kosa ravna, duga i teška. Nosim je stalno u repu, željela bi nekakvu promjenu a da i dalje kosa ostane dugačka. Ispada mi kosa više nego inače. Da li je to zabrinjavajuće? Što da poduzmem? Već godinama radim svijetle pramenove, kosa mi je vrlo suha a pramenovi su se stopili u jednu boju. Da li da se pofarbam u smeđu boju pa da onda izvučem pramenove? Čula sam da peglanje kose više nije moderno, da li je to istina? Zašto moja frizura nakon dva-tri tjedna izgubi oblik? Da li je problem u mojoj kosi ili zato što me svi frizeri šišaju s britvom?

Imam prhut i svrbi me vlasište. Što mi je činiti?

Ako imate suhu i sitnu prhut problem je vjerovatno u šamponu koji koristite. Pokušajte s nekim blažim, koji ne isušuje vlasište i dobro ga isperite. Obavezno šampon razrijedite vodom prije nanošenja. Ako je prhut masna otiđite kod dermatologa da vam prepiše medicinski šampon i tonik.

Imam smeđe oči. Da li bi mi stajala plava boja kose? Da li pegla uništava kosu, odnosno da li je uopće pametno peglati kosu ili ne? Imam kovrčavu kosu i jako je suha. Što da radim? Kakvi se pramenovi nose ove godine? Da li je kratka kosa ove godine u modi? Da li mogu sama njegovati kosu na prirodnoj bazi?