Savjeti frizera

Izdvojili smo neka od čestih pitanja s kojima se susrećemo u svakodnevnom radu.
Pročitajte naše savjete i preporuke, vjerovatno će vas zanimati te vam biti i od koristi.

Imam kovrčavu kosu. Bojim se da mi se neće kovrčati nakon šišanja kao prije. Što da radim? Odrezala bi šiške. Kako ću znati da li će mi stajati? Kako mogu znati koji tip frizure meni odgovara? Moja je kosa ravna, duga i teška. Nosim je stalno u repu, željela bi nekakvu promjenu a da i dalje kosa ostane dugačka.

Ispada mi kosa više nego inače. Da li je to zabrinjavajuće? Što da poduzmem?

Kosa mora ispadati. Ne ispadaju uvijek jednake količine. Ako već duže vrijeme ispada možda je vaša kosa neodržavana i treba joj odgovarajući tretman. Redovitom njegom i šišanjem vrhova kosi se vraća sjaj i vitalnost. Na kvalitetu vaše kose svakako utječe i faktor prehrane, adekvatan unos minerala i vitamina, posebice vitamina B skupine. Napomena: raznim dijetama značajno se smanjuje unos istih, pripazite na to!

Već godinama radim svijetle pramenove, kosa mi je vrlo suha a pramenovi su se stopili u jednu boju. Da li da se pofarbam u smeđu boju pa da onda izvučem pramenove? Čula sam da peglanje kose više nije moderno, da li je to istina? Zašto moja frizura nakon dva-tri tjedna izgubi oblik? Da li je problem u mojoj kosi ili zato što me svi frizeri šišaju s britvom? Imam prhut i svrbi me vlasište. Što mi je činiti? Imam smeđe oči. Da li bi mi stajala plava boja kose? Da li pegla uništava kosu, odnosno da li je uopće pametno peglati kosu ili ne? Imam kovrčavu kosu i jako je suha. Što da radim? Kakvi se pramenovi nose ove godine? Da li je kratka kosa ove godine u modi? Da li mogu sama njegovati kosu na prirodnoj bazi?